Geroosterde zalm met miso-glazuur en sesamgroenten

Ingrediënten (voor 2 personen):

• 2 zalmfilets (met huid)
• 1 el witte misopasta
• 1 el sojasaus (liefst tamari)
• 1 tl honing of ahornsiroop
• 1 tl rijstazijn
• 1 tl sesamolie
• 1 el water


Voor erbij:

• 200 g broccoli(roosjes)
• 1 rode paprika, in repen
• 1 wortel, in dunne plakjes
• 1 el sesamzaadjes
• Rijst of quinoa (optioneel)


Bereiding:

1. Verwarm de oven op 200°C.
2. Meng miso, sojasaus, honing, azijn, sesamolie en water tot een saus.
3. Leg de zalm op bakpapier en bestrijk royaal met het miso-glazuur.
4. Verdeel groenten ernaast, besprenkel met olie en wat sesamzaad.
5. Rooster 15-18 minuten tot de zalm glanst en net gaar is.
6. Serveer met quinoa of zilvervliesrijst.


Omega-3, umami en veel vezels — voedzaam en stijlvol.

    Comments are closed

    Contactgegevens

    • 06-12262922
    • info@puurbijnanda.nl

    Adres

    • Vissersdijk 19
    • 9671EG Winschoten

    Openingstijden

    • Ma t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00

    Afspraak maken