Geroosterde kippendijen met citroen, tijm en geroosterde groenten

Ingrediënten (voor 2–3 personen):

  • 4 kippendijen (zonder bot, met of zonder vel)
  • 1 citroen (rasp + sap)
  • 2 takjes verse tijm of 1 tl gedroogde
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui, in parten
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 paprika, in repen
  • 1 zoete aardappel, in blokjes

 

 

Bereiding:

  1. Verwarm oven op 200°C.
  2. Marineer kip met citroenrasp, -sap, knoflook, tijm, olie, peper en zout (min. 30 min, liefst langer).
  3. Verdeel de groenten over een bakplaat, leg de kip ertussen.
  4. Rooster 30–35 minuten, tot de kip goudbruin en gaar is.

Serveer met extra citroenpartjes en eventueel wat rucola of een yoghurtdressing.

    Comments are closed

    Contactgegevens

    • 06-12262922
    • info@puurbijnanda.nl

    Adres

    • Vissersdijk 19
    • 9671EG Winschoten

    Openingstijden

    • Ma t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00

    Afspraak maken